Sjukling

Några dagar har gått och inget speciellt har hänt typ..
I måndags var jag till läkaren och han tog en MASSA blodprover, en hel del onödiga. Men men. Får provsvar imorgon.. :) MÅSTE bli bra till på fredag för då är  det Guetta!! :D
.
Har fått tillbaka våran första rapport vi lämnade in. Fick 100% på den! HELT SJUKT! Så det är skönt! :)
.
Annars flyter allt på. Fick reda idag på att dom ska höja skolavgiften med ca 17.000. Mindre kul. Men dom ska höja vårat bidrag vi får om vi får B i alla ämnen (VG typ) så vi får 25% rabatt istället för20%. Så det är fair. :)
.
Igår var vi och skulle fixa visum till Kenya. När vi kommer till ambassaden, som vi hade pratat med på telefonen flrea gånger under dagen, så var visum"klistermärkena" som dom fäster i passen slut. Så det var bara att åka därifrån.. Snopet! haha.. Men vi ska fixa det på söndag så det är bra! :)
.
Nu väntar jag på att lite muskelr ska komma över och möblera om i mitt rum. Jag ska flytta sängen och jag kan inte ens rubba den! haha! Tur att andra kan. :P
Sen ska jag kurera mig i sängen heeeela kvällen med One tree hill och Friday night lights! <3

Lymfkörtlar..

Jaa. Mina lymfkötlar har börjat ge sej till känna. Aldrig känt dom förut.. Men nu har 2 svullnat up. SJUKT DÅLIG TAJMING!!!!!! Men men..
Utöver det är det bra. hade ett prov odag som inte gick speciellt bra. Men Allt annat i den kursen har gått bra så! :)
Här kommer lite bilder.
Justja, jag har lärt mej dricka kaffe. Eller ja Mocha iallafall. hehe.. Och allra helst när det ser ut såhär! <3
.
Min och elses supergoda lunch igår!
Extremt dålig service men den där salladen vägde upp det! :)
.
Ja else är lite kort.. hehe.. ;)
.
När vi hade lunchat klart var vi på bio. Vi såg en film som heter "the vowe". herregud så bra och sorglig den var. SE DEN! Vi grät sååå mkt! haha.. Och arje gång jag går på bio här i dubai så kommer jag ihåg varför jag hatar det. INGA hyffs. Pratar och håller på.. hmm.. det var till och med en som hade en bebis med in! STÖRANDE!
Sen åkte vi hem och krashade i varsin säng. Vi var rätt trötta.. haha..
Våran söndags tea party. Idag var temat afternoon tea. English style. Så klänningarna var på sconsen nygräddade och gurksandwichen var på bordet!! Givetvis kollade vi också på gossip girl!
Min lördagskväll.
Tacopaprikor och greys anatomy! FAVORITER!!! <3
.
Nej nu ska jag krypa till kojs och hoppas att mina kära lymfkörtlar har lugnat ner sej tills imorgon.. Annars är det läakren som måste besökas.. som sagt DÅLIG TAJMING!

Kenya!

Jajjemen! Har precis bokat våra biljetter till Kenya. 30 mars till 7 april! Kommer bli hur kul som helst!!! Vi ska åka till Masai Mara, Nairobi och Mombasa. Sjukt!!
.
Utöver det så har jag haft en bra helg so far!
Igår hade jag en humördipp a la Anna på dagen.. hehe. Stängde in mej på rummet! ;)
.
På eftermiddagen mötte jag upp Katrin och hennes mamma i ett köpcenter. Spenderade hela eftermiddagen där. Mys!! :) Fikade och åt lunch o massa sånt! :)
.
Sen på kvällen mötte jag upp lite kompisar och vi käkade middag och sen gick vi och tog en drink. Trevligt! :)
.
Idag skulle vi ner till stranden men då är det givetvis mulet!
Vad gör man då? Jo vi åker till ett köpcenter och hänger. Så det är planen för den här dagen!

En vecka!

Har haft sjukt mycket att göra i skolan och har helt enkelt prioriterat annat på fritiden..
Har fått tillbaka resultaten för de flesta progresstesten. Fick ett B (vg) i marknadsföring!!!! HELT SJUKT! Jag som satt och grät kvällen innan för att jag inte skulle klara det. Jaja, jag kan ibland! Men ler fortfarande när jag tänker på det, vilken lättnad!
.
Jaja, helgen har passerat. I torsdags var vi och käkade på en asbra mexikansk restaurang! MUMS! Jag Else och Niina!
Niina! :)
.
Jag och Else var rätt nöjda med våran peachpassion margarita kanna. :D
.
Vi 3! :)
.
Sen satt vi kvar i baren och drack en öl och en drink, drack en san miguel, minnena från Filippinerna strömmade tillbaka! Haha! :)
.
Jag och Else åkte sedan vidare till en nattklubb och dansade oss MYCKET trötta!!
På fredagen skulle vi ha våran kulturella dag. Vi började med en jättelång taxiresa ner till Dubai Creek. (säger mej lika mycket som er...) Där skulle vi gå på museum. När vi kommer dit inser vi att det är stängt.. Öppnar 30 min senare. Bakfulla och slitna som vi var hade vi faktiskt kollat tiden. Vi vet inte hur detta kunde ske!
Vi knatade ner till vattnet och en restaurang som Karen hade varit på tidigare. Den såg ut som skit rent ut sagt! Men maten var himmelsk (allra helst med tanke på vad det kostade!!) beställde 5 maträtter och 3 FÄRSKFÄRSK pressade apelsinjuicar och betalade ca 150 svenska. Ja det var helt okej tänkte vi! :D Första gången jag åt arabisk mat ska tilläggas... ;)
Sen tramsade vi oss igenom Dubai Museum. Skulle ta båten över till andra sidan floden och gå på kryddmarknad. Insåg att vi var flera 100 meter åt fel håll, gav upp och åkte till Dubai Mall istället och tog världens godaste milkshake! Nutella och jordnättssmör!! Om man är bakis är det PERFEKT! :D
.
Kvällen spenderades med ett annat gäng och lite vattenpipa, inte jag då eftersom jag inte kan röka fortfarande..
.
Lördagen skulle pluggas igenom, det gjorde den mestadels. En lunch på Jumeirah Beach Hotell först också. ;)
Justja under de här 3 dagarna har vi även haft sandstorm.. Hejdundran vad drygt. SAND kommer in ÖVERALLT även om fönstret är STÄNGT!!!!!!!!!
.
Söndag var det prov.. suck.. Men det gick okej, fick ett VG. :) Så är nöjd!
Resten av veckan har spenderats med att skriva en rapport i ledarskap. Men nöten jag jobbar med och jag kom inte så bra överens. Igår hade vi så vilda diskussioner att jag tror att HELA biblioteket hörde oss.. Dock satt vi i ett separat rum.. ooops. Men man lär sej av allt!
Idag lämnades även raporten in! SKÖNT! Lättnaden är enorm! :D Dock är jag inte alls nöjd med den, that's life.. Ändrade en hel del igår kväll efter vårat lilla "samarbete". Jag har inte visat han alla ändrignar än. (Inga ändringar än) men nu går det inte att ändra. ja jag vet inte så himla etiskt och moraliskt. Men jag är inte heliga maria (nej syftar INTE på syster)...
.
Igår hade jag även housekeeping på mitt rum! Vilket alltid gör en glad, rummet luktar så gott och är såå rent...
.
Vi får kommentarer och betyg varje dag vi haft service (onsdagar servering och torsdagar kök),
Den här kommentaren fick jag igår,
.
Good team work and however was eating in the kitchen when the service was still not over.
Okej jag var hungrig och det fanns mat över.. Förvånad?
.
Efter det hade vi en sushi demonstration.
.
.
Idag hade vi första a la cart servicen i köket. Herrejösses vad nervös jag var. Men det gick sååå bra! :) Jag var på förrätter. Stressigt men lätt. :D I nailed it!
.
Har även haft tacomiddag ikväll med Else, Karen och karens pojkvän och Niina!
Suuuuper gott och mys!
När dom gick vidare på ngn maskerad utklädda i toga så gick jag och la mej i sängen och kollade på desperate housewives. Sömn har inte varit av hög prioritet heller de senaste 2 veckorna!!!! Så det börjar ta ut sin rätt!
Vi har dock belönat oss med att boka en tripp till ABu Dhabi nästa vecka, Hotell och en David Guetta konsert! Kommer bli AWESOME!

Busy!

Ojoj här händer det inte mycket!!
Har haft så SJUKT mycket de senaste dagarna.. Har fortfarande sjukt mycket!
Helgen vart det utgång i torsdags vilket resulterade i bakis häng hos Katrin i fredags! Bastu och Burger King! Perfekt! BTW typ alla snabbmatskjedjor har hemkörning här! Pure awesomeness!
.
Sen på kvällen vart det middag i Dubai Mall och sen bio på det. Var lagom pigg när jag kom hem vid 1.. hade nämligen sovit 3,5 timmar torsdagsnatten. Kostar att ligga på topp. Och det är ju bara toppen som gäller! ;P
.
Lördagen var jag i biblioteket mestadels. Fick inte så mkt gjort som jag hade tänkt. Note to self, måste bli mer disciplinerad. (Som om det vore ngt nytt...)
.
På kvällen lagades det chili con carne och det avnjöts med Else. Note to self 2, lägg böner i blöt tidigare så knastrar dom inte när man äter dom. (man lär så länge man lever)
.
Igår fick jag välrdens bästa nyhet!!!! Vi fick tillbaka vårat accounting prov (företags ekonomi) och jag fick ett A!!!! Hur toppen är inte det?!? Jag som hade så sjukt svåra problem!! :D NÖJD! Det är dock bara 15 procent av slutbetyget. Men wtf!
.
På kvällen så var det hockey på schemat. Tanken var att vi skulle dricka öl och kolla på streamad hockey. Slutade med att vi drack öl och lystnade på finsk hockey på radio.. Jaja. Vi hade kul ändå! Pluggade marknadsföring samtidigt.. Dock inte så superduper mega effektivt.. Vi hade fokus på facebook..
.
Idag har vi pluggat marknadsföring för HELA slanten. JAg har typ panik och ligger och grinar (skämt o sido).. Det går svindåligt. Jag förstår inte riktigt sammanhanget och om jag inte förstår sammanhanget kan jag inte förstå varför..
Sjukt trött på min hjärna just nu. Kan den inte bara nöja sej med att det är så?! Nej den vill veta varför också.. suck.. DET FINNS INGET VARFÖR!!!!!!!
JAg har bestämt mej för att INTE gå på Food and Beverage management lekitonen imorgonbitti. Jag ska vara hemma och plugga marknadsföring.. Det är ett rätt och fel beslut, jag vet det.. Men ibland måste man prioritera, right?
.
Ikväll har jag även käkat middag med Jesper. Typ täljstens middag, riktigt gott och mättande!!! :D Sen kom jag hem och nötte lite mer marknadsföring, men det fick mej bara mer panikartad och stressad.. and here I am!
.
Jag räknar iskallt med att ALLA ska hålla tummarna för mig imorgon klockan 10 svensk tid. STENHÅRT!

Vad händer

ja inte så mkt spännadne! Igår hade vi marknadsföring, vilket få rmej att somna typ!!! Snark!
Idag hade vi servering, vilket också är så tråkigt för vi har typ 15 gäster och vi är 10 som jobbar.. Så måste man göra allt i en speciell ordning och på ett speciellt vis. Och alla har sin egna syssla så man kan inte bara gå på känn typ.. Gaaah!! Och idag var det KAOS och vi hade 15 gäster.. mhm, askul! Man vill bara kliva in och säga såhär gör vi. Men nej, jag var ju inte teamleader.. Och mitt under lunchen så fastnar jag med min arm bakom mej i svängdörren vilket resulterar i att min axel är pajko igen. Jag som precis börjat med mitt träningsprogram och var i princip smärtfri! Snakca om setback.. Well well, hoppas det bara är en litesn träckning som går över i helgen när jag är leeeeedig och pluggar marknadföring! yeeeey!
.
För övrigt så ha jag och Else en pakt här nere. Vi får inte använda facebook mellan 9-21. Jag har special regler, så jag får gå in på facebook 1 gång á 5 minuter efter klockan 16. Jag hade nämligen stora problem att hålla mig därifrån.. Tragiskt jag vet!
.
Vi har även börjat powerwalka tillsammans, Vi har gjort det en gång iaf.. hehe.. Vi ska gå en powerwalk varje tisdag, torsdag och lördag. Lördagsturen kan bytas ut mot simning i poolen på ett närliggande hotell..
Vi får heller inte äta några sötsaker och direkt onyttigheter i skolveckorna.. Alltså då menar vi godis. Inget GI tjaffs, då skulle vi bli ruinerade, pasta och potatis är billigt här!! haha!
.
Så en lite update om mitt liv här nere.
See you!!!!!!
.
Ps, har inte fått igång bluetothen på min dator så därav inga bilder då alla är i min mobil. Och jag vet inte hur man synkar utan bluetooth. Jag vet det är också lite halvtragiskt...

Att plugga i Dubai

Ja det har jag fått svara på ikväll. Blev nämligen kontaktad via bloggen för ett tag sen från ett student magasin som ville ta kontakt och ställa några frågor. Och det ställde jag ju givetvis upp på! :) Kul!
.
Idag har vi haft vårat första RIKTIGA prov, i företagsekonomi också... (Accounting) men det känns ok! Jag blir förvånad om jag inte får godkänt!! Isåfall har jag missförstått hela kursen! :S
.
Vi hade även ledarskap imorse. Inte mitt favvo ämne... Men vi gjorde en kul grej. Emotionellt Intellegens test typ. Jag hamnade väl ngn stans i mitten. Hehe. Finns plats för förbättring. ;)
.
På eftermiddagen hade vi studiebesök på Emirates Airline. I deras prdoktion. VILKEN ANLÄGGNING!!!!!!! Dom producerar så SJUKT mycket mat! Det var verkligen intressant att se hur det går till. Men jag skulle INTE vilja jobba där.. Arbetarna jobbar 11 timmar pm dagen 6 dagar i veckan och får inte ens 2400 kronor i månaden!!!!!! Men dom har fri bostad och 3 mål mat om dagen, men ÄNDÅ! Det är inte Sverige vi är inte...
Det är det som är så konstigt här, att det är så himla välutvecklat men ändå så otroligt "långt efter". Hemskt faktiskt...
.
Kvällen har spenderats med marknadsföring. Micro och macro... Jag tror jag förstår grundprincipen i det. Men det är så mkt ord som är så knas.. Jaja, bara att traggla, nästa vecka har vi prov i det också..
.
Dom kommande veckorna kommer vi ha prov i alla ämnen utom ledarskap (det finns en gud!). Vi har så kallade progress test. Så man ser hur man ligger till ungefär. Det är typ 20% (olika beroende på vilken kurs det är) av slut betyget.
.
Nej nu ska jag försöka somna i tid.. För en gångs skull.. Har en tendens att fastna framför ngt på kvällen.. (Friday night lights typ!)
.
.
Ps, skulle vilja lägga upp bilder men får inte igång min bluetooth på datorn!!! =S

PINKBERRY!!!!!!!!

Jag har hittat PINKBERRY!!! Som jag har saknat det från när jag var i Los Angeles! my god! Jag dööör av lycka typ! Det är det bästa som finns! Det är liksom som en frozen yoghurt bar. HIMMELN!
.
Igår gick jag och Else till stranden. Vi hade lite ut av en plan. Danskarna skulle nämligen flyga helikopter över Dubai och vi tänkte göra ett motiv på stranden dom kunde se.
Vilket motiv var ju då frågan?!? En flagga förstås!!!! Inte mindre än våran egna skandinaviska flagga som vi kom på! en tredje del av sverige, en tredje del av finland och en tredje del av danmark!! Brilliant tyckte vi! :D Vi packade ihop och vadnrade ner till stranden, vi låg och vilade/solade i någon timme. Pluggade lite men sen började det blåsa något och bli kallt. Vi började fixa i ordning flaggan och sen satt vi och väntade och väntade..
Vi hade även lite kontakt med danskarna. Dom skickade sms när dom lyfte! Sweet tänkte vi, dom skulle bara flyga i 20 min nämligen. Vi hade grottom hem då det vart så blåsigt och jag vart extremt kissnödig...!!
och äntligen kom det en helikopter, och sen en till, och sen EN till! Mission success! :D Vi började packa ihop allting, vilket gick väldigt fort! Haha, precis när vi lämnar stranden kommer det en helikopter till. Vi har i efterhand listat ut att det var deras helikopter. FAIL! Men satan då.. Jaja kul hade vi! haha.
Våran fina flagga! <3 oss!
.
I väntan på helikoptern....
.
Sen när vi kom tillbaka var det rapportskrivning för hela slanten! Såå skönt när jag var klar med min del. Dock insåg jag då att min partner INTE var klar, han hade inte kommit så långt faktiskt. Så slutade med att jag skrev en del av hans arbete... och sen när jag såg hans arbete vid 21-tiden så var den helt sämst. Gaaaah! Fick fixa till massa och trixa.. Sjukt sur var jag då..
.
Gav upp runt 1 tiden och gick o la mej och fixade till det sista idag. Den är okej men inte bra...
Till slut sa jag typ jag bryr mej inte längre, gör vad du vill! Han är knas helt enkelt.
.
Imorgon har vi prov i accounting (företagsekonomi) Så jag ber er alla vänligen hålla tummarna mellan 10-11:30 svensk tid imorgon!!!!!!! Men det känns rätt bra, jag förstår det mesta känns det som!!! :D Så det är kul faktiskt. :)
.
Har även haft städning av rummet! Kom hem och det var såååååå rent och fint! Jag blev tårögd för dom hade gjort så fint! Lämnat en lapp hade dom gjrot också. Jag hade lämnat lite i dricks så dom hade tydligen gjort extra fint.. hihi. Organiserat alla mina badrumsgrejjer och SKRIVBORDET!!! Vilket var kaos, som vanligt. ;) hehe..
.
Jaja nu är det dags för lite läsning i sängen! God natt sverige!

...

Idag är ingen bra dag för grupparbete med rapportskrivning!
Trött, arg, frustrerad, irriterad, orkeslös, frusterad.
.
Bättre uppdatering imorgon...

HELG!

Ja och nu så var det helg. Eller den är ju typ över för våran del..
.
Igår hade vi första servicen i köket. Det gick bra. Var så sjuukt lungt. Jag gjorde missen för någon som skulle baka deg istället. Min station var egentligen varmrätt men vi var 3 stycken och det var bara 1 varmrätt och vi hade typ 15 gäster. Aa inte asstressigt alltså.. :) Presentationen av Paul Bocuse gick ok. Jag pratade för länge bara. Men men...
.
När vi var färdiga i köket så gjorde vi liiite på våran rapport vi har i restaurang. Ska skriva en rapport om 2 olika restauranger. Det är den jag har med den enda personen jag inte kommer överens med. Men det gick bra! hem och ty försöka sova.. Gick inte så kollade lite serier.. SJUKT TRÖTT!!
.
Panikstädade rummet lite grann, det var dax att diska så att säga...
Duschade och gjorde mig i ordning för utgång! Vi skulle egentligen gå ut ikväll men vi fick höra att ikväll serveras ingen alkohol i Dubai på grund av någon muslimsk grej.
Sen var det middag hos Else, min lasagne jag hade i frysen! Mycket god!! Drack lite vin och drinkar! mums! och så har vi även provat på jello shots. Inte min grej. Men det slank ner till slut ändå.. hehe..
Tack för vinet det var gott! =)
.
Hungriga tjejer!
.
Citron jello shot.
.
Sen mötte vi upp massa andra vid våran säkerhetsgrind och så gick vi vidare ut i natt. Vi slutade iallafall på en nattklubb nere i Dubai Marina. Dansade och hade kul när klockan närmade sej 3, då dom stänger, tog vi en taxi hem. Vi/jag lyckades även övertala våran jättesnälla taxi chaffuör att vi skulle och i driven på Burger King! Oh my vilken hemresa vi hade. Vi spenderade hälften av taximeterpengarna i driven. Det stog heeelt still! haha, men jisses vad gott det var när vi kom hem!! Precis när vi börjat äta så inser jag att jag INTE har min mobil! PANIK!! Else ringer min mobil först en gång och sedan på andra gången så svarar taxichaffisen! Vilken lättnad. Så han kom tillbaka med den till mig! Thank god for that!
Sen hade de andra efterfest gick dit men gick faktiskt hem först sen!! :D Det är jag glad för idag..
Förvirrade tjejer i driven på BK!
.
Idag har varit en lååång dag!
Försökte plugga lite. Gick sådär. Så åkte vi till Mall of the emirates. (Vi har varit ute 2 gånger och båda gångerna har vi åkte till ett köpcentrum dagen efter, varför!?!) Det var liksom våran plan sen lång tillbaka. Karen var dock för sliten så hon låg hemma! jag och Else där emot pallrade oss iväg. Det gick bra i omgångar!! haha. Men kom hem med lite saker iallafall! =) Kom hem och vi slängde i oss det sista av lasagnen, skulle plugga. Det gjorde jag inte..
.
Sen möttes vi upp alla 3 igen med täcken, kuddar och kollade på film käkade glass och åt chips! MYS och MUMS!
Nu är jag äntligen i min säng! Som jag har längtat!!!!!!!
2 bilder från igår!
.
Här flamberar jag crepes!
.
Lunchen vi lagade. Någon pasta grejs och thai bläckfisk sallad..
.
Nu ska jag skypa med mamma o pappa sen sooova!

Overload!

Gaaah!!
Helt sjukt mkt att gora at the moment!!
Kaos i mitt liv kanns det som.. Imorgon ar det en presentation om Paul Bocuse! I love him! <3
.
Idag har vi flamberat crepes i servicen. Det var kul.. Kommer bilder och en mer ordentlig uppdatering imorgon eller pa fredag!
.
BTW p[ fredag och lordag serveras INGEN alkohol i hela Dubai. That's life in a muslim country!!

annaidubai

Jag pluggar Hospitality Management på skolan Emirates Academy. Här är lite av vad som händer i mitt liv at the moment..

RSS 2.0