KENYA!

Final exams är över för den här gången! SJUKT SKÖNT!!! Taggad till tusen på att få resultaten...
.
Dom senaste dagarna är lätt att förklara med ett ord KAOS!!
Malaria tabletter hit och dit.. Åkte till doktorn IGÅR och fixade receptet för att inse att det bara går att hämta ut på typ 2 ställen. SUCK! Men sån tur va så var det påvägen till ett ställe jag skulle till. :)
Detta hände samtidigt som jag skulle plugga för TVÅ final exams. haha. Det är ingen sport att vara ute i god tid!! ;P
.
Justja jag skulle ju packa ur mitt rum också..
.
Panikpluggade och rev av 2 final exams på 3 timmar!
Sen till rummet panikstressa packa ihop rummet och inför Kenya! hade ju ändå 1,5 timme på mej!! haha.
Det löste sej i slutänden!!
Sen bar det av till vårat favorit mexikanska ställe, Loca. Jag och Niina gjorde dock ett depå stop på Emirates Hospital och köpte malaria tabletter, som sagt ingen sport att vara ute i god tid!
.
Bilderna får tala för sej själva!
Strawberry margaritas!
.
Guacamole som dom gjorde vid bordet. mums!
.
<3
.
Sen sa vi hejdå och insåg att det är sista gången vi är samlade!! :(
.
Jag sa hejdå och jag och Niina åkte tillbaka till skolan, där hade jag typ 5 minuter på mig att byta om innan vi blev upphämtad!
På flygplatsen var det ett x antal säkerhetskontroller och sen kom vi igonom och då blev det fyllekäk, dock hade man ju nyktrat till ganska skapligt vid den här tiden.
Lagom när vi gick på planet vid 6 på morgonen så slog bakfyllan till och den hade ett stadigt grepp under resten av resan! INGET att rekomendera men det var det värt!! :D
.
Halvsov/halvt inte sov!
Sen var vi i Doha, fy satan i gatan vad det var seegt! Väntade på nästa flight. Gick på och sooov i typ 10 minuter. Värt! Jag har alltså sovit ca 1 timme det senaste 1,5 dygnet, jag är sliten!
Framme i Kennya får vi reda på att vi hade fel visum, men det löste sej ändå!
Åkte till hotellet och hotellet är jättefint! Duschade och gjorde oss iordning och åkte iväg till en marknad med massa grejjer som urinvånarna har gjort! Köpte 2 örhängen bland annat. Var dock extremt sliten vid det här laget!!! Hem till hotellet och vilade, sen var vi hem till han som är Kenyan. Hans familj hade en grillfest kan man säga! SJUKT mycket goooood mat! Tog aldrig slut! haha!!!
Sen kom vi tillbaka till hotellet och tog en drink på taket. Trevligt trevligt. :)
Nu är det dags att sova! ÄNTLIGEN!!

Tisdag och halvvägs!

Halvvägs igenom final exams, det vill säga 3 har avklarats!
Gårdagen var det plugg på schemat. Dock följde jag inte shcemat till 100%.. Men det gick ganska bra ändå idag. Jag hann inte riktigt klart!!!! Men that's life!
Healthy? ice cream? ja jag säger då det..
.
Så här pluggade jag och Else i lördags, ett väldigt bra sätt att plugga på! :D hehe
Äter vitaminer och man får INTE blanda dom med steroider. :S ehh, första gången jag ser något sånt. hehe.
.
Helt slut som människa just nu, sova eller marketing? Det är livets stora fråga.. Ja jag har ju redan godkänt i marketing och allt över godkänt är fjäsk, eller? Sjukt omotiverad. Det är bara att marketing är sååååååååååååååååå stort! Vi räknade ut att vi har ca 300 slides av powerpoint presentationer att gå igon. GLHF på det!
.
2 dagar kvar sen draar vi!

2 down 4 to go!

Har nu skrivit 2 final exams, slutprov. Har gått helt okej hoppas jag. Bokföringen igår gick nog bra ledarskap idag gick inte såå bra.
Igår var jag även ute och käkade med Helena, Jesper och Vera. :) Men sen fick vi lov att säga hejdå ses i sommar! eller ja Jesper kommer väl tillbaka snart så det är bra! :D
.
Utöver det så har vi mest pluggat här nere..!
Jusjta fick tillbaka min rapport jag kämpade med i marknadsföring! Värt all tid jag la ner och sånt! Fick 100% HELT GALET!!!!!!!!! Så nu har jag så pass bra i marknadsföring att jag redan har klarat kursen. Jag har redan precis precis precis godkänt! :D Vilket betyder att jag ligger väldigt bra till inför slutprovet! :D
.
Nehe, nu ska det pluggas Food and Beverage Management!

Final exams

Nu börjar vi med final exams.. Har gjort de praktiska, kitchen och restaurant. Fick 94 och 95% så är mkt nöjd! :)
Igår efter kitchen vilade jag lite intesivt. :)
Sen åkte jag till JBR och mötte upp Helena, Vera och Jesper! :) Hängde lite drack vin och åt ostar, mums!
Sen gick jag och Helena vidare. Var på ett ställe som var som en jättestor beach club. Supernice, där kommer vi vistas igen!!!! Kom hem vid 1 så det var skönt att komma hem tidigt. :) Ett snabbt på donken innan! Som jag har haft värsta cravinget för de senaste dagarna!!!! haha. :D Som vanligt alltså...
.
Idag åkte jag och mötte upp dom igen så hängde vi på deras strand. Varmt kan man säga, men det är dock värsta disigt här. Så inte strålande sol.. Lite segt men men, that's life!
.
Nu ska jag göra mig iordning så ska vi iväg och äta middag! Spanskt ska det blir, Al Hambra, sjukt nice!!! :D
.
BTW, om en vecka är jag i Kenya vid den här tiden! Vad gör ni?! ;P

Hemresa!

Japp har bokat hemresa för en väldigt speciell helg i Juni! Efter mycket om och men ska jag säga!
Så jag kommer vara på svensk mark mellan torsdagen den 14 juni 14:20-söndagen den 17 juni 15:25. Så att ni vet!! Längtar så sjukt mycket och hoppas ni kan ta er tid att ses!!!! :D
.
Idag ahr vi haft slutprov på våran praktiska del i restaurangen. Gick helt ok! :) Hade gäster från Burj Al Arab och dom haflt om haflt erbjöd mej praktikplats där nästa år. Måste väl ändå vara ett ganska bra betyg?!? :P
.
Igår hade vi en döööötråkig te presentation. Seriöst jag somnade typ. Mina ögon gick ihop. SEEEEGT!
.
På kvälllen var jag på middag med Jesper, skönt med lite svneskt sällskap!! :) God middag och ett bra snack!!! Fick även med mig diverse godsaker!! <3 (som typ är uppätna)
.
Snart ska jag ta mig i kragen och röra mej mot mall of emirates, behöver snacka med min mobiloperatör... och kanske ta en kaffe eller ngt så jag kan plugga lite senare.
.
Imorgon ska vi ha slutprov i den praktiska delen i kitchen! HÅLL TUMMARNA!

Dags för en update kanske..

Ja då har även den här helgen passerat!
Torsdagen spenderades även den i sängen. Eller på förmiddagen var vi och kollad epå en lägenhet. Jag och Else gillade den men Charlotte och Emelie var inte med så dom fick kolla på den senare! :)
Sen var det bara tillbaka till sängen! Sov några timamr och vaknade på asdåligt humör. KUL!
.
Slutade dock med att jag gick ut med else, karen niina och ett helt gäng med folk från skolan. var givetvis hemma och vilade upp mej för jag hade varit sjuk! ;)
Fredagen var jag väldigt pigg med tanke på att jag varit hemma! :P
Fredagen spenderades faktiskt mestadels i biblioteket!! Fick dock inte så mycket gjort.. På kvällen var vi några kompisar på bio. såg Safe House, asbra...... nejdå men den var ok. Jag har dock kommit in i en period där jag bara vill kolla på kärleksdraman där man sitter och grinar igenom typ halva filmen och safe house är värsta actionfilmen som hjärnan fick jobba på högvarv för att hänga med för det hände så mycket konstiga saker hela tiden. Gah!
.
Lördagen så skrev jag marknadsföringsrapport för HELA slanten!! Blev rätt nöjd med den men inte helt.. Får se hur det går. Skrev om H&M, jag menar hur lätt är det att kritisera och göra rekomendationer tlll världens näst största klädföretag?!? INTE ASLÄTT kan jag lova!!
.
På kvällen for jag hem till Katrin och hennes famil och blev bjuden på middag! MUMS. <3
.
Igår började revision week, vilket är liksom som en återblick på allt vi har gjort. Vi hade även ett prov i att räkna ut vad ingridientier egentligen kostar och hur man räknar ut vad ett recept kostar att göra. Men det gick bra tror jag. :)
.
På kvällen var jag hem till Katrin och så provade vi laga hela menyn som vi ska göra den här veckan som slutprov i kitchen. Det gick galant så det var bra!! :D Klockan blev sent och jag vart trött så sov kvar där! MYS! <3
.
Idag har vi väl inte gjort något speciellt. Leadership och Accounting.. Justja vi var och kollade på lägenheten igen och Emelie och Charlotte gillade den så vi ska flytta dit den 8!!!!!!!!!!! Kommer bli såååå grymt!!!! Ligger i ett område som heter JBR (Jumeirah Beach Residence) Ligger nära stranden och nära en gata med massa restauranger och sånt på! PERFEKT!
.
Nu har jag precis avslutat ett facebooksamatal med moster. haha coolt! :)

Sjuk..

Har varit himla f;rkyld nu i nagra dagar. Igar var jag deckad med feber. Usch inte kul..
Skippade skolan helt, skont maste jag saga!!
Pa eftermiddagen var vi och kolla pa en till lagenhetn. Jag och Emelie gillade den men Charlotte var inte lika overtygad.. Hur latt ar det att gora 3 tjejer nojda samtidigt? hehe..
Efter det akte jag och kakade middag hos nagra svenskar jag kommit i kontakt med. Gott och mysigt!
Sen nar jag val kom hem var det bara att stupa i sang. Kanske inte var ett asbra drag att ga utanfor dorren.. Men wtf. :P
Idag var det ingen skola heller.. vilket betyder att jag var tvungen att fa ett lakarintyg for att inte fa samre betyg.. Sa sagt och gjort akte till doktorn, 4 gangen pa 3 veckor samma lakare. Det var inte sa svart att fa ett lakarintyg kan jag saga. Fick aven antibiotika och annat grejs. :)
Sen har jag jobbat pa marknadsforings rapporten jag skriver.. Mycket intressant och hittar sa himla mycket info att dt blir svart!! :S
har aven fatt tillbaka resultaten fran de andra proven i helgen. Mycket nojd med dom med maste jag saga!! 87 och 97%. 97 % pa en HANDSKRIVEN rapport. Ja ja sager da det..
.
Sen var vi ivag och kollade pa 2 andra lagenheter som inte var asnice direkt.. Men men! Man maste se allt. :) Sen var det middag med oss skandinaver hs Niina. Mycket trevligt och GOTT! :D Mums!
Marknadsforing och sen nu sangen!
Imorgon ska det ut pa lagenhets jakt igen. Fortfarande ingen skola da vi har kok imrogon.. Inte sa lampligt att sta dar forkyld kanske?!?

100%

Japp, det var vad jag fick på accounting provet!!!!!! (För er som inte kan % så är det ALLA rätt!) SJUKT VA?!?!? Vi kallar det pure awesomeness!
.
För övrigt så tror jag att det sista testet igår gick heelt ok! Så det är skönt. Men var vi lite slut igår kväll sen eller?!? Hjärnan var heelt tom.. :S
.
Jag och Else hade mys. Vi lagade mat tillsammans och umgicks. Var länge sen vi gjorde det bara sådär! :) <3
.
Sen hade vi gossip girl och tekväll efter det! Så himla mysigt att vi gör det varje söndag. :)
.
Idag tog jag sovmorgon. Dock blev jag väckt klockan 8:40 av telefonen.. Men det var ok för det var bra nyheter. :) Jag och 2 tjejkompisar kollar lite löst efter att hyra en lägenhet nästa termin. Så det var en "mäklare" som ringde och sa att lägenheten var ledig och att vi fick komma o kolla på den idag. :) Efter det var det ju inte så lätt att somna om. :P
Så började lite grann att skriva på min marknadsföringsrapport som jag håller på med.. Ska vara inne på söndag och det är 2000-2500 ord. jag skriver om H&M. Mycket intressant och lätt att hitta information. :)
.
På eftermiddagen så åkte jag till doktorn, ingen fara! Jag skulle bara kolla med vaccinationer till Kenya, bara 2,5 vecka kvar!!!! Efter lite diskutioner fram och tillbaka kom vi fram till att malaria tabletter räckte. Han försökte lura på mej lite twinrix men jag ifrågasatte och till slut kom det fram att det jag redan har täcker.. För jag hinner bara ta en spruta innan jag åker och det gör ingen skillnad mot det jag redan har. :)
.
Efter det åkte vi och kollade på lägenheten. Den var fin och mysig. Men vi har bestämt oss för att INTE ta första bästa utan vi ska se andra alternativ först. Så HÅLL TUMMARNA nu gott folk!
.
Nu ska jag försöka skriva lite H&M sen sova tidigt. :)

2 prov avklarade 1 kvar

Japp, 2 prov avklarade. Det ena, accounting, gick valdigt bra! Och det andra har jag ingen aning.. forutom att ja gmissade massa grejs jag skulle skrivit om..
.
Nu sitter jag och pluggar infor nasta prov. Katrin ligger och sover i sangen, hon ar sjuk stackarn!! Det enda jag vill gora ar att lagga mej brevid och vila.. haller pa att fa min 3 forkylning nu.. Suck.. Host host..
.
Energin jag hade imorse drogs ur mej pa proven. 2 prov direkt efter varandra suger energi.
.
Sitter och laser om hur man gor vin/ol/whiskey/sprit och nu ska jag kolla pa vatten.
Ni ANAR inte hur extremt TRAKIGT det ar. Man tycker liksom att man har koll.
men man maste ju skriva det pa det viset dom vill ha det har, och pa engelska....
jaja bara 10% av slutbetyget sa det ar inte hela varlden!!!!!
.
Nu tillbaka till powerpoint..

Domme dagen har kommit

.. Japp imorgon har vi dommedag här på skolan. 3 progresstest på en dag.. Jag ber er om en sak, HÅLL TUMMARNA!!
Veckan har passerat utan några större problem eller händelser..
I torsdags var jag helt död. Trodde jag skulle sova 24 timmar i sträck, men icke sa nicke och vi gick ut istället! Vi började med afterwork (afterschool) hos Katrin med hennes mamma och vänner itll henne. Supertrevligt och god mat! :)
Sen gick vi vidare neråt i huset (dom bor på 70 våningen btw) till en kompis och förfestade lite ochs en gick vi ut! Hade riktigt kul!! Fredagsmorgonen var inte lika kul, men vi hade brakfrukost med tjejerna. Jag else, karen och Niina. Det var pankakor, äggröra, bacon ocg toast o massa gott! Perfekt start på dagen! Resten av dagen spenderades tillsammans med accounting (företagsekonomi/bokföring) tror jag förstår det.. Har prov imorgon och det är 33% av slutbetyget så en ganska big deal alltså..
.
Firade lyckade studier med en tupplur och sedan middag på JBR ochs en hem och krasha i säng.
.
Idag började jag även dagen med accounting, och det här är helt sjukt att jag säger. Men jag ser fram emot provet imrogon. HUR SJUKT?!? Men det är för att jag tror att jag fattar och nu vill jag se om jag verkligen gör det eller inte. Ja jag är lite knäpp. Fatta att för typ 1 månad sen var accounting mitt värsta ämne!!!!
.
Sen gick jag ner på stranden och fortsatte pluggandet. Hur härligt är det inte att kunna spendera en dag på stranden samtidigt som man vrålpluggar inför en rapport?? som vi dessutom ska skriva för hand!! Hallå stenåldern liksom.. jaja.. 2-3 sidor.. Hej kramp!
.
Har även test i morgoneftermiddag i FaBS, alltså restaurang service. Men det hoppas jag är en piece of kaka!
.
Justja har även blivit kallad till rektorn på möte den här veckan. Skulle dit i torsdags men blev inställt så nu är det tisdag klockan 4:30 som gäller. Jag har mina aningar vad det gäller.... Suck. Jag har ALDRIG (vad jag kan minnas) blivit KALLAD till rekorns kontor. Men någon gång ska vara den första, inte sant?!?
.
har även fått tillbaka en rapport i ledarskap som vi lämnade in för några veckor. 94% fick vi!! STOLT! :D
.
Neheni, en kommentar eller 2 skulle inte skada!
Nu ska det pluggas hela kvällen lååång! Meny analys, precis lika spännande som det låter!

Bildkavalkad

Taggade tjejer i bilen påväg till Abu Dhabi!
.
Nr 1
.
Nr2.
.
. Det är precis lika soligt somd et ser ut att vara.... Men dt var varmt. :P
.
Jag och Else.
.
Taggar lite i baren på hotellet! :D
.
Partymode i taxin!!
.
Såhär ser man ut efteråt!! :P
.
Pigga ligan...
.
Avslutade helgen med Cinabons, typ ett fik med GALET goda och STORA bullar i olika smaker!! :)
.
<3 superhärlig film!
.
Nu ska jag läsa några sidor pre-reading inför ledarskap imorgon sen soooooovaaaaa!!
Har precis kommit tillbaka från te med tjejerna och Gossip Girl! :) Mys!

Helgen!

Ja nu är helgen över och vi landar tillbaka i verkligheten!
I fredags så åkte vi vid 12:30 till Abu Dhabi. Fick skjuts av en tysk tjej och hennes kille. Taggade till tusen i bilen!
Kom till hotellet som var jättefint och suuuper bra service! Frågade på en gång vart poolen var och om det fanns en poolbar. Upp och bytte om och smörjde in oss. När vi kommer ner ser vi att poolen är i skuggan. Fail. Men Alkohol servarade dom iallafall så det var lugnt! ;) och så hade dom en jacuzzi som vi spenderade mestadels av tiden i!
.
Efter några timmar och drinkar senare tog vi oss upp till rummet och började göra oss i ornding.
Sen tog vi oss en taxi för att käka middag. Efter mycket om och men fram och tillbaka så hittade vi ngt form av hak att äta på sen åkte vi ut till arenan och det tog aaaaslång tid! Vi han nyktra till och bli arga på taxichauffören som inte hittade.. Suck!
.
Till slut kom vi fram och vi hade en heeelt galet bra och rolig kväll! Tog massa bilder, vi får se om ngn hamnar här på bloggen lite snare ikväll. Jag hade inte min kamera så allt är på else och karens kamera! :D Galet var det iaf! och ingen del av scenen eller plattformen rasade heller. höhö! Vi hade stadig mark under fötterna i form av grus! Aldrig varit med om tidigare. :)
.
Sen var det hem till hotellet och insåg att vi inte hade ngt att äta förutom Oreaos.. Inte världens bästa nattamat! :P INGENTING var öppet! :S
.
Lördagen kan beskrivas med ett ord BAKISHÄNG! Vi pallrade oss ner till frukostbuffen sen upp och rätt ner i sängen igen. Vi var väldigt trötta och slitna.. Kändes som mitt huvud var av en annan värld.. Så vi degade framför TVn till 1.. Sen tog vi en taxi till våran tyska väns hotell och sen hem!
Ett depå stopp på Burger King och sen hem rätt ner i sängen 1 timme! Sen var det vidare och mötte upp lite folk för middag, kaffe och bio..
Såg "we bought a zoo".. säger bara en sak! SE DEN!!!!!!!!!! Grät och skrattade och log så himla mycket!
Dock så hade vi ännu en bebis precis framför oss. .Först grät den och sen somnade den och började SNARKA! Mitt i den mest känslosamma scenen på filmen.. Vi kunde INTE hålla oss från skratt.. Gosh! haha. Men kul var det!
Har haft en MYCKET bra helg!!
.
Det behövdes för den här veckan kommer suga livet ur mej!! Vi har 1 presentation om humrar på torsdagm 1 inlämningsuppgift på torsdag. 2 prov på söndag och 1 salsupssats på söndag som vi måste vara väl pålästa inför.. och sen nästa torsdag har vi även 1 rapport i marknadsföring som ska in..
B Y  L I F E!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Har iallafall fixat visum till Kenya idag, It is happening!!!!!
Kom tillbaka om några timmar för lite bilder!
Nu är det teaprty med tjejerna! :)

Övertaggad?!?

JA typ!
Ikväll smäller det och vi är helt galet taggade! Klänningen är packad, vodkan är oackad, musiken är (snart) packad, biljetterna är utskrivna ALLT är som det ska! :D
Gick i säng klockan 11 igår så jag skulle vara frisk och kry idag. Det hjälpte dock inte då jag är sjukt förskyld fortfarande och allmänt konstig i kroppen!
.
.
Vi ska dansa/parta/äga sönder Yas Arena ikväll!
Hoppas ni alla får kul på Avicii imorgon btw.. ;)

annaidubai

Jag pluggar Hospitality Management på skolan Emirates Academy. Här är lite av vad som händer i mitt liv at the moment..

RSS 2.0